Alüminyum Doğrama

Alüminyum doğrama, PVC pencere sektörü yaygınlaştıktan sonra daha çok işyerlerinde tercih edilmeye başlanmıştır. Dayanıklı yapısıyla işyerlerinde büyük ölçekteki doğrama işlerinde kullanılır ve ısı yalıtımlı seçenekleri de mevcuttur.

Alüminyum doğrama işleri arasında çeşitli avantaj ve dezavantajlar bulunur. Bu işler arasında alüminyum doğrama vitrinler, panjur, asma tavan, cephe giydirme, pencereler, kapılar, küpeşte, otomatik kapılar, ısı yalıtımlı doğramalar, sürgülü kapılar, kepenkler ve mağaza vitrinleri yer alır. Alüminyum doğrama yapımında kullanılan profiller ise özeldir.

Neden Alüminyum Doğrama?

Alüminyum uzun ömürlüdür; her iklim koşulunda doğa şartlarına en dayanıklı malzemedir. Ağaçtan 43 kat, PVC’den ise 23 kat daha sağlamdır.

Alüminyum; rutubet tutmaz, şişmez, bozulmaz, çekmez, çatlamaz. Ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu tedbirler gerektirmez ve bakımı kolaydır.

Hafiftir; çeşitli alaşımlarla demir ve çelik kadar sağlam ve dayanıklı hale getirilebilen alüminyum, bu metallerin üçte biri ağırlığındadır.

Sınırsızdır; son derece fonksiyonel bir malzeme olması, sınırsız sayı ve şekilde üretilmesini sağlar.

Esnektir; tasarım esnekliği sonsuzdur, dekoratiftir, kolay taşınabilir, her şekle girebilir ve hayatın her alanında kullanılabilir. Tüm malzemelerle rekabet edebilecek güç ve sertlikte üretilebilir.

Çevrecidir; alüminyum üretimden tüketime kadar çevrecidir; geri dönüşümlüdür, sağlıklıdır, doğaya ve ekonomiye katkı sağlar.

Renkli olabilir; alüminyum her zevke hitap eder ve istenilen her renge boyanabilir. Boya, alüminyumun koruyucu direncini ve dayanıklılığını artırır.

Yaygındır; alüminyumun kullanımı, 1975 yılından bu yana Avrupa’da kişi başına %85, Japonya’da %153 oranında artmıştır.

Teknolojiktir; taşıt araçlarından uzay mekiğine, ambalajdan inşaata, trenden uçağa, karoseriden dekorasyona, iletişimden ısı yalıtımına kadar birçok alanda alüminyum kullanılmaktadır.